perjantai 1. marraskuuta 2013

Koeviikko ohi


Tällaista oli siis ohjelmassa tällä viikolla, kuten olen jo täällä blogissa maininnut. Nyt ehkä uskallan postatakin tämän kuvan omasta indonesian kokeen vastauksieni yritelmistä, kun koeviikko on ohi, ja tämä koe ei enää ole kovin salaista materiaalia. Kävin tosiaan itsekin kokeilemassa ihan omaksi huvikseni molempia bahasa indonesian kokeita, vaikka en edelleenkään ole opiskelijana kirjoilla yliopistolla. Tämä järjestely oli kuitenkin ok opettajienkin puolesta, koska on ihan hyödyllistä itsellenikin tsekata, olenko oikeasti oppinut mitään indonesian kielestä täällä olon aikana. Bahasan osaamisesta tässä maassa on oikeasti paljon apua. Kuten koepaperin suttauksista näkee, ihan priimamenestyksestä ei voida vielä puhua, mutta voisi kai tässä huonomminkin mennä.

Kokeita oli indonesian kielessä kaksin kappalein, muissa aineissa (kirjallisuus, turismi, Indonesian historia, business law ja ekonomia) yksi. Noihin muihin kokeisiin en siis mennyt, koska en ole kursseja millään tavalla suorittamassa, joten niiden tekeminen ei olisi ollut hyödyllistä oikeastaan kenenkään kannalta. Vaihtareille koeviikko oli kuitenkin ihan tiukkaa suorittamista, sillä kolmen päivän aikana opiskelijat suorittivat yhteensä kuusi koetta, joissa joutui kirjoittamaan ihan pitkiä esseevastauksia.

Kuulema erityisesti kolmannen koepäivän kokeet (business law ja ekonomia) olivat aika työläitä ja vaikeita, eikä bahasa indonesiankaan kokeet mistään helpoimmasta päästä olleet, joten turhaksi löysäilyksi ei täällä opiskelua voi väittää. Kyseessä olivat vasta välikokeet, joten joulukuun puolivälissä on sitten lopulliset kokeet, joiden merkitys kurssiarvosanaan on kaikkein painavimmassa roolissa. Jos välikoeviikolla oli siis ongelmia, niin joulukuussa on vielä uusintayrityksen mahdollisuus :) Lukukauden aikana jokaisella kurssilla ehtii kerääntyä kuitenkin aika reippaasti sisältöä.

Välikoeviikko kuitenkin päättyi jo keskiviikkona, ja rankan suorittamisen palkkioksi loppuviikko olikin sitten kokonaan vapaata, eli torstaina ei ollut ekskursiota tai työpajaa. Tämä sattui sinänsä aika täydelliseen saumaan, koska tämän viikon torstaina on Halloween (jota eivät paikalliset kylläkään juhli, mutta tietenkin länsimaalaiset ovat tuoneet tuonkin kulttuurin tänne), ja torstaina järjestettiin myös isot Halloween-allasbileet yhden vaihtarimme villalla :) Lisää allasbileitä on vielä luvassa tänäänkin perjantaina isolla vaihtariporukalla, joten opiskelun vastapainoksi täällä osataan myös juhlia - jos se jollekin yllätyksenä tuli. Tällaista siis tämän viikon päätteeksi, ensi viikolla jatkuu taas koulu melkein normaalilla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti