tiistai 19. marraskuuta 2013

Nusa Lembongan

Viime viikonloppuna päätimme villamme porukalla jättää Balin pääsaaren taaksemme. Tällä kertaa emme lähteneet kuitenkaan kovin kauas pakoon, vaan hyppäsimme laivaan, jonka nokka osoitti kohti Nusa Lembonganin pientä saarta. Kun jokunen viikko sitten kirjoitin Indonesiassa matkustelusta, en edes huomioinut tuossa postaukessa Lembongania ollenkaan, koska kyseessähän on tavallaan Baliin kuuluva saari (samalla tavalla kuin Gilit periaatteesa kuuluvat Lombokiin) ja koska tiesin kirjoittelevani vielä myöhemmin tästä erikseen.

Nusa Lembongan on siis Balin vieressä sijaitseva pieni saari, joka kuuluu kahden muun saaren kanssa kolmen pienen saaren ryppääseen Balin kyljessä. Yleisesti Balille matkustelevat tuntuvat haluavan nykyisin ensisijaisesti Gileille, jos jonnekin toiselle saarelle lähtevät, mutta erityisesti Lembongan on näistä Balin viereisistä saarista varsin suosittu. Me kävimme Lembonganille nyt marraskuussa, jolloin low-season nykyi paikassa aika voimakkaasti: turisteja ei mitenkään liikaa ollut hotelleissa tai ravintoloissakaan. Se sopi ainakin itselleni oikein passelisti.

Lembongan on siis luonteeltaan hyvin samanlainen kuin Gilin saaret, ja niistä erityisesti Meno, josta olen aikaisemminkin täällä blogissa kirjoittanut. Ensisijaisesti Lembonganilla voi siis keskittyä nauttimaan upeista rannoista, lämmöstä ja makeista maisemista. Suurin ero Giliin verrattuna taitaa olla se, että Lembonganilla saa kulkea autoilla ja skoottereilla, vaikka näkemäni tiet olivat siinä kunnossa (ja kulkivat vieläpä pelottavan korkealla pienen vuoriston läpi), että itse en ainakaan tuollaisille kulkupeleille olisi antanut kulkulupaa. Hengissä kuitenkin selvittiin autokyydistäkin, joten ei pidä valittaa liikaa.

Mitä Lembonganilla sitten voi tehdä? Rentoutua. Sitä ainakin minä sinne lähdin hakemaan, ja toivottavasti niin lähtevät muutkin, koska liikaa aktiviteetteja ei kyseisellä saarella ole. Rentoutumiseen Lembongan on kuitenkin aivan erinomainen, koska se on monta kertaa rauhallisempi kuin Bali ja siellä on tosiaan erityisesti Mushroom Bayn alueella oikein komeat rannat ja maisemat. Lisäksi voi toki surffata, snorklata ja sukeltaa, joista kahteen viimeiseen Lembongan sopii oikein mainiosti. Lembonganin lähistöllä sijaitsee esimerkiksi Crystal Bayn alue, jossa on nimen mukaisesti kristallinkirkasta vettä. Myös paholaisrauskuja on mahdollista nähdä, me emme niihin ikävä kyllä törmänneet. Snorklaus oli kuitenkin taas hauska kokemus - kirkkaassa vedessä snorkailu ja upeiden korallien sekä kalojen ihastelu on aina yhtä kivaa. Lisäksi kun olimme tulossa pois snorklausreissulta, kolme delffiiniä ui veneemme ohitse aika läheltä. Olivat elämäni ensimmäiset livenä nähdyt delffiinit :)

Kokonaisuudessaan viikonloppu Lembonganille tarjosi siis juuri sitä, mitä halusin: helpon (vain 30 minuuttia speedboatilla Sanurin satamasta Lembonganiin) paon Balilta rauhallisuuden keskelle. Suosittelen kaikille, voi olla ihan mukavaakin vaihtelua Gileille, jonne tunkee koko ajan enemmän porukkaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti