torstai 28. marraskuuta 2013

Halpa Bali

Aika ajoin on tullut mainittua tässäkin blogissa, että Bali on huomattavasti halvempi paikka elää kuin Suomi. Se onkin yksi suurista syistä, miksi vaihto Balilla houkuttelee niin monia suomalaisia opiskelijoita. Ainakin omasta kokemuksestani voin kertoa, että on aika hemmetin mukavaa elää vaihteeksi viisi kuukautta opiskelijana niin, että opintotuella pystyy oikeasti elämään ja vieläpä todella mukavasti. Sitten kun pistää vähän lisää vielä ekstraa, pääse kaikkien sellaisten kokemusten äärelle, joihin ei ole Suomessa mahdollisuutta ollenkaan. Edellä olen jo kirjoittanut muun muassa asumisen edullisuudesta, mutta tähän taulukkoon olen koonnut monia muita arkisia kulueriä, jotka ovat kaikki järjestään huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Kauhulla jo odotan, miten meinaan tottua taas kotimaani hintatasoon tammikuun lopussa. Huomautuksena vielä, että kaikki hinnat ovat arvioita omien kokemuksieni perusteella, pieniä heittoja voi hyvin olla.


Suomalaiset! Mistä muista hinnoista haluatte saada lisätietoa? Kommentoikaa, niin päivitän taulukkoa vielä jossain vaiheessa kysynnän mukaan :)

2 kommenttia:

  1. mites asuminen? halvat hotellit/hostellit tai vuokrakämpät yleisesti? ja perus ruoka marketissa, esim. leipä tai vaikkapa litra mehua? eksyin sopivasti blogiisi kun suunnitelmissa lähteä sinne suunnalle! :)

    VastaaPoista
  2. Moikka Marika! Kiva että oot löytänyt blogiin :)

    Asumisesta tosiaan kirjoitin aikaisemminkin (http://balillevaihtoon.blogspot.com/2013/11/asuminen-balilla-osa-2.html) mutta vähän postaamisen jälkeen tajusin itsekin, että varsinaiset hintatiedot saattoivat jäädä vielä epäselväksi + että unohdin taulukosta kokonaan hostelli/hotelliasumisen. Jos siis muuttaa opiskelija/kaveriporukalla pidemmäksi aikaa tänne asumaan villaan (minihuvilan tyyliseen isoon rakennukseen), perushinta kuukauden vuokrasta liikkuu 200-300 euron välillä riippuen villan varustelutasosta ja asujien määrästä. On siis melkein halvin (ja vähiten stressaava) tapa pidemmän aikaa asuessa. Hyviäkin hotelleita (ja kai hostelleitakin, jota on tosin täällä päin vähemmän juurikin hotellien halvan hintatason takia) voi saada keskeisimmiltä alueilta (Kuta jne.) 5-15 eurolla yössä (15 jo selvästi paremmasta). Toki hienommista pitää sitten pulittaa enemmän, mutta itse en täällä paljon yli kymppiä yöstä lähtisi maksamaan. Kannattaa kuitenkin mielellään tsekata hotellihuoneet paikan päällä ennen maksamista, koska joskus siellä saattaa tulla ikäviä yllätyksiä.

    Ruoasta olen aika huono sanomaan, koska olen ostanut tosi minimaalisesti ruokaa kämpille juuri sen takia, että ulkona syöminen on niin älyttömän halpaa. Jotkut jutut, kuten maito, ovat Suomen hinnoissa, mutta esimerkiksi hedelmiä saa taas paljon halvemmalla (ja paljon monipuolisemmin). Leipää olen joskus ostanut ja maksanut siitä kaupassa keskimäärin euron, leipomotasoisesta leivästä sitten ehkä pari euroa. Juustoa ja kinkkuakin saa siedettävään hintaan, edulliset paketit ovat muistaakseni euron ja kahden välillä. Mehuakin on täällä niin monenlaista, mutta monet mehut ovat yllättäen aika kalliita, ja litran purkki saattaa maksaa jopa vajaat pari euroa. Jos haluaa ostaa raaka-aineita (liha, kasvikset yms.) ihan illallisen laittamista varten, kannattaa harkita ympäri Balia sijaitsevia toreja, koska niissä hinnat ovat paljon halvempia. Esimerkiksi kanaa voi saada sieltä ilmeisen edullisesti, mutten uskalla valehdella hintoja, koska en ole itse koskaan kyseistä mahdollisuutta käyttänyt - laiska kun olen. Loppuaikoina pitää parantaa tapoja :)

    Kiitti näistä kysymyksistä! Lisään tiedot jossain vaiheessa taulukkoonkin. Toivottavasti oli jotain apua tästä hieman epäselvästä selityksestä. Toivottavasti reissusi Balille sujuu onnistuneesti!

    VastaaPoista