keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Toivon siemeniä

Noniin, indonesialaiseen rytmiin sopivasti kaikki ei täällä päin maailmaa tapahdu aivan minuutilleen, vaan hyvää saa välillä odottaa hetken aikaa. Olen nyt ollut saarella vasta viikon ajan, ja silti olen saanut huomata moneen otteeseen kyseisen väitteen paikkansapitävyyden. Palaan tulevaisuudessa varmasti ihan omien blogausten veroisesti indonesialaiseen ja balilaiseen kulttuuriin :)

Mutta tosiaan, varsinaiseen tämän kerran blogiaiheeseen. Eilen vierailimme koko vaihtariporukalla Seeds of Hope -lastenkodissa, joka on ollut vuodesta 2010 lähtien Asia Exchangen hyväntekeväisyyskohde. Balin paratiisisaarellakaan kaikkien lasten olot eivät tosiaan ole toivottavassa kunnossa, vaan moni on esimerkiksi saattanut jäädä orvoksi. Asiaa ei paranna se, että Indonesiastakin löytyy paljon sellaisia lastenkoteja, jotka eivät todellisuudessa välitä lapsistaan vaan yrittävät pelkästään hyötyä heistä rahallisesti. Seeds of Hopen toiminta on kuitenkin niin kaukana tuollaisista huijauksista kuin voi vain olla. Sen näki jo heti paikkaan saapuessa, ja se on myös todettu tarkalla taustatutkimuksella vuosien aikana.

Seeds of Hopea pyörittää vanha pariskunta Sandra ja Tommy, jotka aloittivat Seeds of Hopen toiminnan vuonna 2001. Tällä hetkellä SOHissa on lapsia hieman yli 60, ja on helppo uskoa, että jokaikinen heistä on Sandralle ja Tommylle kuin oma. Parasta koko paikassa vierailusta olikin se, kuinka kaikkialta pystyi aistimaan, että koko SOHin väki on yhtä perhettä. Jokainen välittää toisistaan, ja vanhemmat lapset katsovat nuorempien perään. Nuorin lapsi on vasta 3 vuoden ikäinen, ja vanhimmat ovat jo 21-vuotiaita. Kaikki tarpeeksi vanhat lapset käyvät joka päivä koulussa, ja SOHin saamilla avustuksilla muun muassa maksetaan lasten koulumaksut, jotta he voivat päästä elämässään eteenpäin. Tällä hetkellä vanhemmat ja nuoremmat lapset jakavat huoneet keskenään, mutta tällä hetkellä paikalla on menossa iso remontti, jonne on ymmärrykseni mukaan tarkoitus rakentaa lisää huoneita lapsille.

Vierailun aikana vaihtarit pääsivät tutustumaan Seeds of Hopen lapsiin ja juttelemaan heidän kanssaan. Sitä ennen Sandra esitti omat kiitoksensa kaikille paikalla olleille opiskelijoille, ja lisäksi nähtiin huikea musiikkiesitys, jossa kolme talon lapsista soitti kappaleita ja kaikki muut lauloivat yhteen ääneen. Valehtelematta voi sanoa, etten ole pitkään aikaan nähnyt mitään yhtä mahtavaa :) Ei siis mikään ihme, että aika moni tuntui olevan liikuttuneessa tilassa lähtiessämme paikalta pois.

PS. Asia Exchangen kautta pääsee myös työharjoitteluun Seeds of Hopen lastenkotiin! Tällä hetkellä juuri työharjoittelunsa paikalla aloitti Jutta. Kokemus on epäilemättä ainutlaatuinen.

Lisää tietoa Seeds of Hopesta:
http://www.asiaexchange.org/fi/asia-exchange-etusivu/hyvantekevaisyys
http://www.seedsofhopechildrenshome.com/

Ja tulevaisuudessa myös tästä blogista / blogiin linkitettävistä artikkeleista :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti