maanantai 2. syyskuuta 2013

Tästä se alkaa

Tänään (2.9.2013) oli Indonesiassa Balin saarella sijaitsevan Udyana Universityn syyslukukauden ensimmäinen päivä. Samalla se tarkoittaa sitä, että kyseessä oli ensimmäinen päivä, jolloin tämä blogi alkaa suoltaa sisältöä balilaisesta opiskelijaelämästä.

Tarkoituksena on siis tosiaankin seuraavien kuukausien aikana antaa mahdollisimman monipuolinen kuvaus siitä, mitä opiskelijaelämä täällä todella voi olla. Se voi olla samaan aikaan villiä juhlimista, mielenkiintoisia luentoja, tutustumista paikalliseen kulttuuriin, surffaamista, luksus-elämää omassa villassa, rannalla makoilua ja varmasti niin paljon muuta, mistä minullakaan ei ole vielä mitää hajua. Saavuin itse Balille alle viikko sitten, ja voin jo pelkästään tuon kokemuksen perusteella sanoa varmaksi, että ainakin opiskelijaelämä Balilla on uskomaton kokemus.

Minä itse olen siis Juuso, ja blogin otsikon antamasta käsityksestä huolimatta en itse opiskele tulevana syksynä Balin yliopistossa. Olen kuitenkin mukana päivittäisessä opiskelijaelämässä, sillä seuraavat kuukaudet työskentelen viestintäharjoittelijana Asia Exchangelle, joka on vastuussa Bali-vaihdon mahdollistamisesta muun muassa suomalaisille, saksalaisille ja ruotsalaisille opiskelijoille. Tulevina kuukausina vietän siis lähes täsmälleen samanlaista elämää kuin kaikki 98 Asia Exchangen kautta Balille vaihtoon tullutta opiskelijaakin elävät.

Silti tässä blogissa ei ole kyse oikeastaan minusta vaan oikeista uusista vaihto-opiskelijoista, heidän elämästään ja tarinoistaan. Juuri niistä aion tulevina kuukausina kertoa mahdollisimman paljon täällä blogissa, Facebookissa (nimellä Juuso AE) ja lisäksi pidemmissä artikkelityylisissä teksteissä. Olitpa siis tämänhetkinen Bali-vaihtari tai muuten vain Bali-vaihdosta kiinnostunut, täältä löydät toivon mukaan kaiken tarvitsemasi :) Ja jos et löydä, esitä toiveesi kommenttiboksissa.

Ensimmäinen orientaatiopäivä on kokonaan oman tarinansa arvoinen, ja palaan siihen myöhemmin. Alla kuitenkin pari kuvaa tarjoamaan ensifiilistä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti