tiistai 10. syyskuuta 2013

Jäänmurtajaiset

Otsikko kertookin jo aikalailla kaiken tarpeellisen tämänkertaisen postauksen teemasta.

Viime kerralla kun tätä blogia kirjoittelin (viime viikon perjantaina), olin tosiaan juuri lähdössä perjantaisiin Ice Breaking -bileisiin, jotka saivat jatkoa lauantaina allasbileiden muodossa. Kaksien bileiden välissä lauantaina järjestettiin vielä Asia Exchangen opiskelijoille erikoismahdollisuus surffauksen opetteluun. Olen aika lailla varma että viikonloppuna jokainen pääsi rentoutumaan rankan lukukauden avajaisviikon jälkeen.

Ainakin itselleni bileet tekivät enemmän kuin hyvää, koska vajaan kahden viikon aikana olen päässyt totuttelemaan täysin toisenlaiseen kulttuuriin ja vastamaan hyvin monenlaisista arkielämän käytännön järjestelyistä. Siihen päälle on vielä ollut kaikkea mahdollista hässäkkää, jotka kuuluvat erottamattomana osana lukukauden ensimmäisiin päiviin, asuipa sitten Suomessa, Indonesiassa tai missä tahansa muualla.

Pari Bintangia molempina iltoina maistuivat siis ehdottomasti hyvältä - erityisesti perjantaina, jolloin bilepaikkana toimineesta ravintola Wingdomesta loppui kyseinen paikallinen olut kesken. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että illan aikana Bintangin hinta oli 6 000 rupiaa, eli suurin piirtein 40 senttiä. Wingdome oli muutenkin (kuin pelkästään juomahintojensa puolesta) todella mukava paikka. Yläkerrassa oli iso terassialue, josta aukesi hieno näkymä pimeän Kutan keskustaan. Kuta on paikallinen bilekeskittymäkaupunki, jossa on lisäksi mahtava ranta. Toiset vihaavat Kutaa, toiset rakastavat. Kirjoittelen kyseisestäkin alueesta myöhemmin tarkemmin :)

Nimensä mukaisesti Wingdome oli erikoistunut ruoassaan siipiin, ja pari rohkeaa vaihtariamme uskaltautui loppuillasta kokeilemaan paikan spesiaalia siipihaastetta, jossa yhden ihmisen pitää syödä lyhyessä ajassa läjä tuhottoman tulisia siipiä. Kaksi vaihtareistamme jopa onnistui siinä, mutta kunnian vastapainona oli kuulema tarjolla myös mahavaivoja.

Perjantain bileet venyivät monien tapauksessa varsin myöhään, sillä oluen loppumisen jälkeen bileitä jatkettiin monissa Kutan baareissa, mm. Alley Catsissa, ja kyllähän sitä jokunen eksyi Kutan pääkadun Jalan Legianin isoihin diskomaailmoihin Bountyyn, Engine Roomiin ja Skygardeniin, jotka ovat suurin piirtein kymmenen kertaa parempia/pahempia versioita Suomen yökerhoista.

Lauantaina sitten jatkettiin tosiaan ensin päivällä surffiopetuksen muodossa. Yhteensä noin 15 urheaa vaihtaria saapui Kutan rannalle jo ennen kello 12:sta valmiina koulutukseen, jonka järjesti Balin parhaaksi surffikouluksi valittu Pro Surf School. Bali on muutenkin yksi maailman parhaista paikoista surffata, joten täällä sitä kannattaa kokeilla jokaisen, joka ei ole aiemmin laudalle astunut. Lauantaisestakin koulutusporukasta suurin osa oli täysiä noviiseja, mutta parin tunnin session aikana jokainen (tai ainakin suurin osa) pääsi lopulta ihan oikeasti surffauksen makuun.

Varsinainen huipentuma ensimmäisen viikonlopun tapahtumaputkelle oli sitten kello 17 alkaneet allasbileet Pro Surf Schoolin Beach Loungessa. Tila oli aivan huikea: paikalle mahtui monta sataa henkeä, ja suurimman osan alakerroksen tilasta vei valtava uima-allas. Uima-altaaseen ei kuitenkaan tarvinnut mennä uimaan mitenkään tylsästi, vaan toisessa kerroksessa oli paikka, josta pystyi hyppäämään altaan syvimpään kohtaan haluamallaan tyylillä. Illan menoa katsoessa tuli elävästi mieleen jenkkileffojen allasbileet. Monta sataa henkeä jättiläismäisessä allasbaarissa: osa uimassa altaassa, osta hyppäämässä sinne ja osa vain istuskelemassa ympäriinsä musiikin pauhatessa ja valojen välkkyessä. Lopulta Beach Loungeltakin oli poistuttava, mutta suurin osa porukasta jatkoi vielä yksissä tuumin lähellä sijaitsevalle Eikon-klubille. Toiset selvisivät kotiin ehkä vähän aiemmin kuin toiset.

Lopputiivistelmänä viikonlopun bileistä voi sanoa varmaankin sen, että olipa aivan mahtava meno. Odotan vastaavanlaisia häppeningejä lisää tulevina kuukausina, koska ovathan ne kieltämättä aika hyvää vaihtelua esimerkiksi sille opiskelulle.











Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti