sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Phuket, osa 3


Siinä kuva näkymästä, jonka kohtasin joka päivä viimeisen reilun viikon ajan (Phi Phi -reissua lukuun ottamatta). Satuin nimittäin majoittumaan yliopistoelämän ytimessä, itse kampusalueella sijaitsevassa PSU Lodge -hotelissa. Näin ollen joka aamu pääsin sitten aamutoimiksi kiertämään yliopistoaluetta, eivätkä ne maisemat ollenkaan hullummat niinkään olleet. Erityisesti tällä viikolla suuren osan muusta ajasta käytin aivan kampusalueen lähistöllä sijaitsevassa The Café-ravintolassa, josta minulla ei jostain syystä ole yhtään kuvaa kamerassani. Joka tapauksessa The Café oli mahtava paikka, koska suurin osa opiskelijoista saapui sinne vähintään kerran päivässä: ennen luentoja, lounastauolla, luentojen jälkeen, illalla nappaamaan pari olutta... Vaihtoehtoja on monia :) Tykkäsin muutenkin Phuketissa melkein eniten siitä, että tuolla tosiaan oli kunnon kampusalue, jossa ihan hengailtiin, ja että suurin osa opiskelijoista asui ihan lähellä kampusta. Samalla on myös helpompaa muodostaa yhtenäinen opiskelijaporukka.

Muuten Phuketin-reissun kokemuksesta onkin hankala sanoa mitään muuta kuin, että mahtavaa oli. Siksi olen pitkittänyt tämänkin postauksen kirjoittamista, koska olen yrittänyt keksiä vielä parempia sanoja, mutta ei niitä tosiaan taida olla. Oli huikeaa päästä tapaamaan kaikki PSU:lla lukukautensa viime viikolla aloittaneet opiskelijat ja ennen kaikkea olemaan ihan oikeasti reilun viikon ajan osa tuota opiskelijaporukkaa. Monista tuli (ainakin minun mielestäni, tunteen molemminpuolisuudesta en voi mennä tietenkään vannomaan) ihan oikeita kavereita, joita toivottavasti näen vielä tulevaisuudessa :) Ihan hyvin siis reilun viikon reissulta.

Toisesta kouluviikosta (tai ensimmäisestä "oikeasta" kouluviikosta koska ensimmäinen oli kokonaan orientaatiota) voin opiskelijoilta kuullun perusteella sanoa lähinnä pelkkää hyvää. Olisi toki ollut kivaa, jos olisi ollut aikaa itsekin käydä seuraamassa jotain luentoa, mutta niin kiire oli koko viikon ajan, että millään ei siihen aika lopulta riittänyt. Joka tapauksessa monet kurssit kuulema vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta, ja kurssitarjonta on todella monipuolista. Yleinen fiilis tuntui olevan innostunut, ja kaikki näyttivät ainakin Cafésta seurattuna myös käyvän luennoilla ahkerasti :) Hyvin on siis potkaistu käyntiin lukukausi nyt myös Phuketissa tämän syksyn osalta! Tämän ryhmän opinnot Phuketissa jatkuvat aina tammikuulle saakka.

Phuketista yleisemmin tarkoituksenani on kirjoittaa tulevaisuudessa pidempi esittelyteksti ja mahdollisesti myös jonkinlaista vertailua Balin kanssa. Sen verran haluan kuitenkin tässä jo nopeasti sanoa, että monia yhtymäkohtia Balin ja Phuketin välillä kieltämättä on. Molemmat ovat oman maansa paratiisisaaria, jossa on mahtavat rannat, huikea luonto ja tietenkin erinomaiset biletysmahdollisuudet. Molemmat ovat myös omalla tavallaan aikamoisia turistien suosikkeja, mutta niin Phuketista kuin Balilta voi löytää ne rauhaisatkin kolkat, kun jaksaa etsiä. Kuten jo edellisessä postauksessa sanoin, yliopistoalue Kathu on Phuketissa erinomainen esimerkki rauhallisesta ja lähinnä lokaalien kansoittamasta kaupunginosasta. Phuketissa Patong ja Balilla Kuta ovat sitten niitä bile- ja turistikeskittymiä. Lisäksi niin Balin ja Phuketin säät ovat parhaimmillaan erinomaiset, vaikka Phuketissa pääsinkin tällä viikolla kärsimään sadekauden huonoimmista puolista. Erityisesti viimeiset päivät olivat pelkkää vesisadetta. Saa nähdä, millaista Balilla on, kun sadekausi saapuu sinne lokakuun lopuilla / marraskuun alussa.

Paljon on siis yhteistä Phuketilla ja Balilla. Nyt olen joka tapauksessa joutunut jo jättämään Phuketin ja sen mahtavan opiskelijaporukan taakseni. Viime yönä saavuin Kuala Lumpuriin, mikä on viimeinen välietappina ennen kuin palaan takaisin kotiin Balille. Täällä tarkoituksenani on päästä tapaamaan AE:n opiskelijoita huomenna ja ylihuomenna, joten silloin sitten lisää raporttia taas :) Ja myös Phuketista on luvassa vielä videoita ja artikkeleita, ne ilmestynevät ensi viikolla!

Tässä lopuksi muutamia kuvia yliopistolta. Joukossa on joku näpsäisy myös perjantaiaamuna yliopistolla muutamille opiskelijoille järjestetystä mahdollisuudesta päästä toimimaan ruoka-annosten koemaistelijoina. Kaikkea voi siis ihan koulupäivien aikana päästä kokemaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti