perjantai 18. lokakuuta 2013

Loma alkaa!

Viimeinen kouluviikko ennen välitaukoa ("syyslomaa") on nyt ohi. Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, tämänkertainen kouluviikko oli hieman poikkeuksellinen, sillä Idul Adhan takia maanantai ja tiistai olivat vapaapäiviä. Kouluviikko alkoi siis vasta keskiviikkona ja jatkui perjantaihin asti, vaikka yleensä perjantai on Balilla opiskellessa kokonaan vapaa päivä.

Normaalilla kouluviikolla torstaina on pelkästään ekskursio tai työpaja, mutta nyt työpaja pidettiin vasta iltapäivällä normaalien luentojen jälkeen. Ennen lomalle pääsemistä koko vaihtariporukka pääsi siis nauttimaan tavallista intensiivisemmästä kouluviikosta, mutta hyvin siitä selvittiin :)

Tämän viikon luennoilla tunnuttiin keskittyvän välikokeeseen valmistautumiseen, mikä on ymmärrettävää, sillä heti ensi viikon loman jälkeen on vuorossa lukuvuoden puolivälissä järjestettävät välikokeet. Näin ollen ensi viikon välitauko on samalla myöskin lukuloma, jos haluaa jonkun verran viikostaan uhrata kokeisiin valmistautumiseen. Se olisi ihan suositeltavaa, koska välikokeilla on suhteellisen iso vaikutus loppuarvosanoihin ;)

Tämäkin viikko oli niin kiireinen (olen saanut huomata, että Balille palaamisen jälkeen on ollut aika paljon järjesteltävää), joten en ehtinyt käydä tsekkaamassa tälläkään viikolla muita luentoja kuin bahasa indonesian tunnit, jonne halusin välttämättä mennä sen takia, että saisin kolmen viikon tauon jälkeen palautettua taas mieleen paikallista kieltä ja ehkä myös opittua vähän uutta. Kolmen viikon poissaolon kyllä huomasi tunneilla, sillä tuossa ajassa oli ehditty opetella sen verran paljon uusia sanoja, että ihan hetkessä ei samaan rytmiin enää päässyt :D Tunneilla tehtiin tällä viikolla harjoituskokeet. Kokeilin itsekin huvikseni, mutta aika hakemista oli koetulokset. Ajattelin mennä ehkä ihan mielenkiinnosta koeviikollakin bahasan kokeeseen testaamaan osaamista.

Tämän viikon ehdottomasti hauskin osuus kouluviikolla oli torstai-iltapäivänä järjestetty dancing workshop :D Siellä pääsi koko porukka harjoittelemaan balilaista perinnetanssia, joka kieltämättä näyttää aika hauskalta erityisesti miesten tanssimana. Perusidea tanssissa on se, että sitä tanssitaan paljain jaloin ja varpaan kärjet ylöspäin käännettynä. Sitten tarkasti määritelty asento, yritetään laskeutua mahdollisimman alas polvilla. Tämän jälkeen tanssiin kuuluu erilaisia osioita, muun muassa silmän liikkeitä. Eipä siinä, tunnin ajan kestäneessä workshopissa kaikki vähintäänkin yrittivät perusteita, ja nyt jokainen voi ainakin sanoa tanssineensa balilaista perinnetanssiakin... Ulkopuolisen tarkkailijan silmiin homma näytti erityisen hauskalta. 

Alla muutamia kuvia tilaisuudesta. Lisäksi workshop/ekskursio-teemassa ohessa on liitettynä myös norjalaisen Heidin kanssa viime viikolla tekemäni videohaastis Bali Art Centre -vierailun jälkeen. Heidi on käynyt samassa paikassa aikaisemminkin jo pari vuotta sitten, joten hänellä oli mielenkiintoisia näkemyksiä paikasta. Tällaista siis tällä kertaa! Hyvää viikonloppua Balille, Suomeen ja kaikkialle muuallekin. Itse lähden viikonloppuna käymään varmaankin Etelä-Balilla. Ensi viikolla kirjoittelen lisää Kaakkois-Aasiassa ja erityisesti Indonesiassa lomailusta/matkailusta sopivasti lomaviikon hengessä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti