tiistai 17. joulukuuta 2013

Artikkelit: Homestay ja yliopisto

Noniin, eilen tosiaan postasin Jessien järjestämästä hyväntekeväisyyskamppiksestä, joten normaalisti maanantaina julkaistavat artikkelit siirtyvät nyt tiistaille :) Vaikka tämän kouluviikon päätteeksi myös minulla alkaa loma, vielä ensi maanantaina (eli jouluaaton aattona!) lupaan postata tänne kaksi syksyn viimeistä artikkelia.

Tällä kertaa vuorossa on kaksi artikkelia. Ensimmäinen käsittelee homestay-majoitusta Balilla, mistä on tullut AE:lle tasaisesti paljon kysymyksiä. Aikaisemmin olen tosiaan kirjoittanut lähinnä villa-majoituksesta, ja vaihtareista yli 90 prosenttia asuukin koko Bali-aikana villassa. Vaihtoehtoja kuitenkin on, jos haluaa tutustua enemmän paikalliseen kulttuuriin. Muutamat vaihtarit päättävät villa-asumisen sijaan majoittua homestay-tyylisesti, eli toisin sanoen he muuttavat paikallisen perheen kotiin, kunhan ovat löytänet perheen, joka haluaa majoittaa heidät. Jutussa kaksi vaihtariamme Saara ja Johan kertovat kokemuksistaan.


Kuva: Saara Atula
Toisen jutun aiheena on AE:n vaihtareille erittäin tutuksi tulevat Udayanan yliopiston BIPAS-ohjelman kaksi päähenkilöä, Made Rajeg and Sri Rahayuni. Molemmat ovat mahtavia henkilöitä ja loistavia esimerkkejä yliopiston ystävällisestä henkilökunnasta. Jutussa kerrotaan hieman Rajegin ja Rahayun taustoista ja vastaavasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti