keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäiväbileet Balilla

Viime perjantaina oli tosiaankin Suomen itsenäisyyspäivä, ja suomalaisena sitä ei voinut jättää juhlimatta, vaikka tällä hetkellä osoitteeni sijaitseekin toisella puolella maapalloa. Asia Exchangen vaihtareista nykyisin noin puolet on suomalaisia, joten 100 vaihtarin porukasta löytyi muutama muukin, jotka halusivat meidän kanssamme juhlistaa itsenäisyyspäivää letkeässä tunnelmassa. Bileet eivät kuitenkaan olleet tosiaan vain suomalaista pönötystä, vaan mukana oli myös muun muassa saksalaisia ja ruotsalaisia vaihtareitamme ja vaihtareiden kavereita muun muassa Indonesiasta, Brasialiasta ja Australiasta. Aika kansainvälinen itsenäisyyspäivä oli siis tällä kertaa kyseessä :)

Itse iltajuhlan ohjelma ei ollut sinänsä kovin erityinen, vaan se muistutti hyvin paljon muitakin Balilla järjestettyjä villabileitä. Toki Maamme-laulu piti luikauttaa yhden kerran koko porukalla (jälkeenpäin kuunneltuna kuulostaa muuten harvinaisen kammottavalta), ja toki kaikessa lystikkyydessään illan playlist piti muotoilla Suomi-teemaiseksi. Tuskin tulee itselleni ihan heti uudestaan itsenäisyyspäivää, jolloin lämpötila on illallakin helteen puolella ja jolloin voi mennä vilvoittelemaan uima-altaaseen. Niin ja katsottiinhan me hetken aikaa Linnan juhliakin, kun lähetys alkoi paikallista aikaa puolenyön aikaan :D

Minulta on pyydetty enemmänkin postauksia paikallisista bileistä, mutta ne eivät ole postauksen aiheena ainakaan omasta mielestäni erityisen kiinnostavia, koska tuskin kovin montaa ulkopuolista kiinnostaa lukea uudestaan ja uudestaan itselleen tuntemattomien ihmisten juhlista, ja paikalla olleet muistavat illan (tai sitten eivät) ilman blogipostaustakin. Sinänsä bilekulttuuri Balilla on tosiaan varsin simppeli: yleensä kokoonnutaan jonkun porukan villalle aloittelemaan, kuuntelemaan musiikkia, hengailemaan ja ehkä esimerkiksi pelaamaan beerbongia. Sieltä sitten jatketaan suurimpana osana kerroista Kutan tai Seminyakin yökerhoihin, joissa ilta jatkuu niin myöhään kuin jaksaa. Joskus mennään suoraankin Kutalle, koska siellä on muutamia varsin hyviä aloittelupaikkoja. Toisinaan joku järjestää sitten isommat bileet, jolloin porukkaa on enemmän villalla (tavallisissa aloitteluissa porukkaa on ehkä vähän toistakymmentä, meidän villalla oli itsenäisyyspäivänä ehkä 40-50) ja jolloin hengaillaan villalla ehkä pidempään. Itsenäisyyspäivän kunnioittaminen jatkui villallamme jonnekin kahteen asti, jonka jälkeen osa porukasta sitten jatkoi eteenpäin.

Tällaisia ovat siis Balilla ja erityisesti viimeviikkoinen itsenäisyyspäivä :) Hieman kuvamateriaalia:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti