tiistai 3. joulukuuta 2013

Mitä Balilla voi oikein tehdä? Osa 2

Viime viikon alussa postasin ison paketin siitä, mitä kaikkea Balilla voi oikein tehdä. Nyt vuorossa on vain tiivis jatko tuolle edelliselle postaukselle, koska kävimme viikonloppuna kokeilemassa taas uutta aktiviteettia, jota voin avoimesti suositella kaikille Balille opiskelemaan tai muuten vain saapuville.

Kyseessä on Bali Treetop Adventure Park, jonka idea aukeaa parhaiten selaamalla linkittämiäni nettisivuja. Lyhyesti selitettynä Bali Treetop tarjoaa mahdollisuuden kiipeillä korkeissa puissa (korkeimmillaan 20 metrin korkeudessa) ja liikkua puusta toiseen muun muassa vaijereita pitkin liukumalla, eräänlaisia riippusiltoja pitkin tasapainoilemalla ja kapeita vaijereita pitkin kävelemällä.

Itse innostuin hommasta jo pelkästään tällaisen kuvauksen perusteella, mutta todellisuudessa tuo homma oli vielä monin kerroin makeampaa kuin minkä käsityksen paraskaan sanoin (tai edes kuvin ja videoin) kuvaaminen hommasta antaa. Edellämainitsemieni juttujen lisäksi parissa kohtaa pääsee muun muassa heittäytymään korkealta puusta paksun köyden varassa toisella puolella odottavaa verkkoseinämää päin, ja siitä pitää taas kiivetä ylös päin. Yhdellä radalla pääsee liikkumaan puusta toiseen vaijerirataan viritetyllä skeittilaudalla :D

Yhteensä ratoja on kahdeksan, ja niiden vaikeustaso vaihtelee helposta oikeasti varsin vaikeaan. Kaikkein vaikeimmalla, mustalla, radalla mennään tosiaan 20 metrin korkeuteen, mikä on jo aikamoista haipakkaa. Kaikilla kiipeilijöillä on tietenkin päällään koko ajan turvavaljaat, joten mitään pelkoa tippumisesta ei ole, mutta en voi silti väittää, etteikö pariin otteeseen olisi hiukan jännittänyt. Erityisesti edellä mainitsemani köysiheittäytymiset olivat aikamoisia.

Parin tunnin kiipeily radoilla käy ihan oikeasti urheilusta. Itselläni oli kädet hellänä parin tunnin kiipeilyn jälkeen, ja niin oli muillakin porukassamme. Oli tämä kuitenkin aika mukavaa vaihtelua perustreenaamiselle, joten en valita ollenkaan. Kaikkein mahtavinta Bali Treetopissa olivat ne hetket, kun pääsi liukumaan vaijeria pitkin kovaa vauhtia ja todella pitkän matkan puusta toiseen. Aivan ehdottomasti kokemisen arvoinen juttu!

Miinuspuolena Bali Treetop Parkissa on se, että matkaa tuonne kertuu täältä opiskelijoiden pääasutusalueilta (Kuta, Kerobokan, Seminyak, Jimbaran) sellainen puolisentoista tuntia. Puisto sijaitsee siis pohjoisessa vuoristojen ja Beratan-järven lähellä. Onneksi paikka on kuitenkin hyvin lähellä pohjoisen tärkeimpään kaupunkiin Singarajaan vievää päätietä, joten karttaa seuraamalla paikalle oli suhteellisen helppo löytää. Kannattaa kuitenkin varata aikaa ja myös jotain pitkähihaisen tapaista, koska vuorilla ajaessa tulee suhteellisen viileä.

Kellään meidän porukastamme ei ikävä kyllä ollut mukana sellaista kameraa, että sillä olisi voinut paikan päällä ottaa kunnon kuvia. Harmi sinänsä, koska jotain muistoja olisi ollut kiva saada, mutta onpa noita muistoja ihan mielessäkin tarpeeksi :) Alla on pari kuvaa Bali Treetopin promomateriaalista, linkistä niitä löytyy vielä lisää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti