maanantai 20. tammikuuta 2014

Toisen kouluviikon kohokohdat

Kevätlukukauden vaihtareilla suurin osa mahtavasta Bali-ajasta on vasta edessäpäin, ja luvassa on taatusti monia ikimuistoisia kokemuksia. Sen takia olen kieltämättä heille hieman (tai hieman enemmänkin) kateellinen, koska minun lentoni takaisin kohti koti-Suomea lähtee Balila tämän viikon perjantaina. Jäljellä on siis enää muutama päivä Balilla, mutta aion ottaa niistä kaiken mahdollisen irti :) Samalla tavoin kuin vaihtarit toivottavasti ottavat koko lukukaudestaan. Harmittaa, etten pääse seuraamaan heidän Bali-aikaansa kokonaan samalla tavalla kuin edellisen porukan: uusi vaihtarijengi vaikuttaa kokonaisuudessaan todella kivalta, ja on ollut mahtavaa päästä tutustumaan heihin.

Viime viikko oli kuitenkin uuden lukukauden ensimmäinen varsinainen kouluviikko ja lupailin kirjoittavani siitä vielä lyhyehkön koosteen. Tiistaisen pyhäpäivän vuoksi opiskelijoilla oli yksi ylimääräinen vapaapäivä, mutta vastapainona keskiviikon koulupäivä oli tavallista pidempi, koska luentojen päätteeksi järjestettiin vielä ensimmäinen workshop, josta kirjoitin jo viime viikolla. Muuten opiskelijat pääsivät nyt ensimmäisille luennoilleen ja tutustumaan opiskeltaviin kursseihinsa, kuten indonesian kieleen, indonesialaiseen kulttuuriin, Kaakkois-Aasian talouteen ja indonesialaiseen lakijärjestelmään. Paljon uusia asioita ja uutta tietoa (erityisesti aivan alusta alkavassa indonesian opiskelussa), mutta varmasti samalla myös mielenkiintoisia hetkiä :) Monet tuntuivat tykkäävän indonesian kielen kurssista yhtä paljon kuin itsekin viime syksynä.

Kouluviikko päättyi torstaina, ja perjantaina suuntasimme kohtuullisen ison opiskelijaporukan kanssa Seranganin rannalle Itä-Balille. Itse asiassa Serangan on oma pieni saarensa aivan Balin kupeessa, ja sinne pääsee tosi helposti siltaa pitkin nykyisin. Sadekaudella Balin itärannikkot ovat puhtaampia ja paljon paremmassa kunnossa myös surffausta varten, joten oli mahtavaa päästä käymään vaihteeksi tuolla puolella. Koko porukka tuntui olevan varsin tyytyväinen päiväreissuun. Surffauskohteena Serangan ei ole toki ihan helpoimmasta päästä, ja ainakin itselläni oli taas aikamoisia ongelmia laudalla kikkailun kanssa. Kivaa oli silti! :D Perjantai-iltana olikin sitten edessä ensimmäiset kunnon allasbileet opiskelijoiden kesken, ja samalla bilemeiningillä jatkettiin myös lauantaina toisella villalla. Itse lähdin vielä viimeisen vapaapäiväni kunniaksi ajamaan sunnuntaina koillis-Balille Amedin alueelle, koska olen halunnut vähintäänkin käydä siellä pikaisesti: maisemat matkalla olivat todella upeita. Kokonaisuutena viikonloppu oli mahtava, ja itselleni jäi tosi hyvä fiilis viimeisestä viikonlopusta Balilla. Opiskelijoilla vastaavia viikonloppuja on onneksi edessä vielä lukematon määrä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti