keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lopun hetket

Edellisen kerran kirjoitin tähän blogiin, kun olin Hongkongissa. Siitä on nyt aikaa jo puolisentoista viikkoa, minkä jälkeen itselleni on ehtinyt tapahtua hyvin paljon. Olen saapunut Suomeen, sen jälkeen järkyttynyt tämän pohjoisen maan säästä ja lopulta sopeutunut tilanteeseen päivä päivältä paremmin.

On kivaa olla kotona, mutta en voi silti väittää, etteikö joka päivä iskisi vähän kaipuu myös Balille. Aurinkoa, rantoja, surffausta... Tai ihan vaikka villalla hengailua, halpaa ruokaa ja helteessä skootterilla paikasta toiseen ajamista on kieltämättä ikävä. Puhumattakaan sitten mahtavista ihmisistä, upeasta kulttuurista ja uskomattomista paikoista. Viisi kuukautta Balilla oli ainakin itselleni elämäni parasta aikaa. Viime viikkojen aikana olen kysellyt syyslukukauden vaihtareilta heidän kokemuksiaan, ja kokonaisuutena niistä on välittynyt se käsitys, että suurin osa opiskelijoista jakaa saman fiiliksen, olipa kohteena sitten ollut Bali tai mikä tahansa muu paikka Kaakkois-Aasiassa. Asia Exchangen slogan elämää muuttavista kokemuksista ei ole siis vain sanahelinää.

Koska oma elämäni ei enää vastaa miltään osin blogin otsikkoa "vaihtarin elämää Balilla", alkaa tämän blogin kirjoittelun aika olla ohi, kuten jo uhkasin edellisessä postauksessa. Pyrin vielä huomenna julkaisemaan täällä pari artikkelia, jotka olen kirjoittanut nimenomaan noiden edellä mainitsemieni loppufiilishaastattelujen pohjalta. Lisäksi yritän saada julkaistuksi myös jutun Jonaksesta, joka on aloittanut opintonsa Balilla tammikuussa. Siinäpä tämä vaihtariajan kiertokulku tuleekin hyvin esille: samalla kun toiset ovat päättämässä upeaa vaihtokokemustaan, toisilla kaikki parhaat jutut ovat parhaillaan menossa tai vasta edessäpäin.

Toivottavasti tätäkin blogia on lukenut mahdollisimman moni sellainen, joka on harkinnut vaihtoon lähtemistä ja on kenties päättänyt rohkaistua kirjoittaakseen vaihtohakemuksen. Jos uudet kokemukset, huikeiden ihmisten tapaaminen tai ihan vaikka vain matkustelu kiinnostaa, vaihto Kaakkois-Aasiassa on aivan varmasti oikea valinta, jota voin suositella varauksetta kenelle tahansa. Olen jo nyt päättänyt, että aion itsekin jonain päivänä palata Aasiaan ja Balille, josta ehti viiden kuukauden aikana muodostua todellinen koti itselleni.

Kiitos kaikille blogia lukeneille, kommentoinelle, sähköpostia lähettäneille ja muuten vain seuranneille :) On ollut kiva kirjoittaa tänne, kun on tiennyt, että joku on siellä vastaanottajapuolellakin. Olen aina ollut aika huono näissä päätössanoissa, joten tämän kummempaa en edes yritä saada aikaiseksi. Blogi jää tänne luettavaksi, jotta voitte fiilistellä Bali-hommia halutessani. Palaan varmasti itsekin selailemaan kuvia tasaisin väliajoin pitääkseni Bali-ikävän poissa.


1 kommentti:

  1. Hei olit vielä Balilla tammikuun puolella ja olen itse ollut vaihossa juurikin Asia Exchange kautta siellä vuonna 2012 syksyllä :) mutta nyt olisi uutta reissua tiedossa Aasiaan ja tuo sääpuoli kiinnostaa...Miten se satoi tammikuussa siellä? kuulitko mitn, että jouduttiinko gilille meneviä fast boatteja perumaan tms.? Itse olin joulukuun loppupuolelle ja silloin sadekausi oli ihan ok,sato kerran pvässä( runsaasti :D ) mutta aina ei sitäkään..kun olis halua tuonne palata kuitenkin niin kannattaako tammikuun lopussa,,silloin olisi mahd mennä muun reissun lomassa!

    VastaaPoista