maanantai 9. joulukuuta 2013

Uuden viikon artikkeli

Maanantain saapuminen tietää taas uuden viikon alkua. Viikonlopun aikana täällä Balilla ehdittiin muun muassa viettää balilaiseen tapaan Suomen itsenäisyyspäivää, juhlistaa balilaisia pikkujouluja ja käydä pelaamassa paintballia. Ainakin itsenäisyyspäivästä kirjoitan vielä myöhemmin tällä viikolla vähän lisää, mutta nyt muuta ensin.

Maanantai tietää myös uuden - tässä tapauksessa viimeisen normaalin - kouluviikon alkua. Tuntuu ihan uskomattomalta, miten nopeasti aika on mennyt: vastahan lukukausi alkoi täällä, ja minäkin saavuin ensimmäistä kertaa Balille suurin piirtein samoihin aikoihin kuin uudet opiskelijatkin. Nyt uudet opiskelijat ovat jo vanhoja tuttuja, ja ensi viikon päätteeksi on heidän lukukautensa loppuseremonia. Osa lähtee jo jouluksi kotiin, osa jää vielä Indonesiaan ja osa lähtee kiertelemään Aasiaa. Itselläni Bali-pestiä on - onneksi - jäljellä vielä tammikuun loppuun saakka, joten pääsen näkemään uudet opiskelijat, joiden lukukausi alkaa tammikuussa :)

Pysytään kuitenkin vielä parin viikon ajan nykyisessä lukukaudessa. Uuden alkaneen viikon kunniaksi on aika postata taas uusi artikkeli, jonka olen ehtinyt saada julkaisuvalmiiksi. Jututin jokunen viikko sitten Saaraa, joka on yksi melkein sadasta Asia Exchangen vaihto-opiskelijasta, jotka tänä syksynä ovat tallanneet Udayanan yliopiston käytäviä. Saara oli ehtinyt kerätä kokemusta Indonesiasta jo kuluneen kesän aikana, ja hänen tarkoituksenaan on jatkaa reissaamista myös lukukauden jälkeen. Lukukauden päätyttyä myös uudet opiskelijat ja hakuaan suunnittelevat voivat olla yhteydessä Saaraan, sillä hän on yksi Asia Exchangen uusista online ambassadoreista.

Vaihtoaika Balilla on ollut mahtava kokemus Saaralle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti